UA-17645980-54

Recreactie 06 september 2015

Onderstaand artikel verscheen in Recreactie 06 van september 2015.

Ton de Boer (56) werkte vele jaren bij zijn broers in een loonbedrijf in Lottum. Na 23 jaar loonwerker te zijn geweest, besloot hij samen met zijn vrouw Trudy Steeghs (52), juridisch administratief medewerkster, om het roer om te gooien. Ton stopte bij zijn broers en ging aan het werk als veerman op het veerpont tussen Broekhuizen en Arcen. Verder kochten ze in de dorpskernen van Meerlo, pal naast de kerk, een van de karakteristiekste en historische panden van Meerlo.

In en bij dit herenhuis uit 1771 hebben ze afgelopen jaren hun droom in vervulling laten gaan: toeristen en vakantiegangers onderdak geven. Ze kochten het pand in 2001 en begonnen meteen met het maken van plannen en “Vakantie Meerlo” ontstond.

In het herenhuis zijn eigenhandig vakantieappartementen gerealiseerd. Een appartement voor 6 personen en een voor 2 personen. In de grote tuin vlak bij de meanderende Molenbeek heeft Ton zelf twee Pieterpadchalets gebouwd. Dit zijn luxe trekkershutten geschikt voor 4 personen.

Op het veld ernaast kwamen een paar jaar later twee grote familietenten te staan, met elk 4 slaapplaatsen. Hiernaast kunnen de mensen ook gebruik maken van een kookgelgenheid en een sanitaitgebouw.

Voor zakelijke meetings en grote feesten kan men gebruik maken van het Kasteelke. In het Poortgebouw en het Bakhuuske, (bijgebouwen van het Kasteelke) kunnen ook nog eens 8 personen logeren.

Zoekt u ruimte voor groepsverblijven is er een groepsaccommodatie met 6 kamers voor 22 gasten, met luxe voorzieningen op hotelniveau. De stijlvol ingerichte huiskamer heeft een uitgang naar het terras aan de achterzijde, met uitzicht over de beek en het natuurgebied.

Het hele artikel is hier te lezen. Recreactie – Bezieling-5