UA-17645980-54

Hallo Horst aan de Maas

‘Vakantie Meerlo’ in herenhuis
8-4-2010

In de dorpskern van Meerlo, naast de kerk en op een steenworp afstand van ’t Kasteelke van Meerlo, ligt een monumentaal herenhuis, daterend uit 1771. In dit herenhuis en op het bijbehorend perceel zijn diverse vakantieaccommodaties ondergebracht. Het huis bevat veel historische elementen en het perceel grenst aan het Molenbeekdal. ‘Vakantie Meerlo’ is de naam van het vakantieverblijf. De accommodatie is ontstaan uit een wens van Ton de Boer om iets met toeristen (camping of vakantiehuisjes) te gaan doen. Trudy Steeghs
wilde wel de organisatorische kant voor haar rekening nemen.

Trudy Steeghs en Ton de Boer zijn in 2001 gestart met het verbouwen van het herenhuis. Er kwam een ­appartement voor twee personen. In 2003 vond uitbreiding plaats met luxe blokhutten. In 2005 een appartement voor zes personen en in 2009 hebben de stoere tenten hun intrede gedaan. “Gedurende deze tijd hebben we vooral gekeken hoe we de mogelijkheden van onze accommodatie konden aanpassen aan de wensen van de klant. Het appartement voor twee personen en onze stoere tenten zijn nu ook toegankelijk voor mensen met een functiebeperking. Daarnaast gaan we ons voor wat de stoere tenten betreft, meer richten op gezinnen met kinderen. Vooral gezinnen die ervan houden om kinderen met de natuur te laten omgaan. Onze accommodatie heeft geen wip of schommel, maar wel een hooiberg en takkenberg waarop kinderen kunnen spelen”, aldus Trudy Steeghs.

Vakantie Meerlo verhuurt ­accommodaties aan mensen die op zoek zijn naar rust en ruimte en die een verblijf in of aan de rand van de natuur op zijn waarde weten te schatten. De accommodaties die Vakantie Meerlo ter beschikking heeft, zijn één tweepersoonsappartement, één zespersoonsappartement, twee luxe blokhutten voor vier personen elk en twee ingerichte tenten voor vier personen elk. Door de combinatie van appartementen, blokhutten of tenten, ontstaat een groepsaccommodatie tot 16 personen.

Trudy:”De accommodatie heeft veel mogelijkheden. Je kunt er luxe slapen, maar ook basic in de blokhutten met een eigen slaapzak. Men kan zich ook in de watten laten leggen door een bed and breakfast te reserveren. Maar alles zelf doen, kan ook door een vakantieappartement te huren. Vakantie Meerlo besteedt veel aandacht aan haar gasten, maar ook aan de accommodatie en de omgeving ervan. Bij de renovatie zijn zoveel mogelijk oude elementen in en rond het huis bewaard gebleven.In de tuin kan men genieten van het uitzicht over het Molenbeekdal. Een rustige en ruimtelijke uitstraling is daarbij belangrijk.” Mensen die Vakantie Meerlo bezoeken, zijn vooral mensen die op zoek zijn naar rust en ruimte en het fijn vinden om in een luxe huiselijke omgeving te verblijven.

“In de weekenden zijn er veel groe­pen, doorgaans vriendengroepen of familiegroepen. Door de week zijn het vooral zakelijke gasten die van verder weg komen en hier werken zoals managers, trainers, maar ook installateurs die hier in de regio aan het werk zijn”, aldus Trudy.

Voor het originele bericht, klik hier.